MD zveřejnilo seznam odborníků, kteří prověří reklamovanou D47

25.01.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. ledna (ČTK) - Ministerstvo dopravy zveřejnilo seznam osmi odborníků, kteří prověří stavbu dálnice D47, o jejíž kvalitu se dosud přelo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) a stavební společnost Eurovia CS. V seznamu jsou za ŘSD Vladimír Měšťan a za zhotovitele stavby Ján Špaňo. Skupina prostuduje stovky právních a technických dokumentů k D47, a po prozkoumání 900 údajných vad reklamovaných ze strany ŘSD doporučí další postup reklamace. ČTK to dnes řekl náměstek ministra dopravy Daniel Bartek, který skupinu expertů povede.

Nezávisle na expertní kontrole provede ŘSD na dálnici kopané sondy, kterých se budou účastnit i zástupci Eurovie. Měly by ukázat, jestli byl při výstavbě dálnice použit nevhodný materiál, jak dosud tvrdilo ŘSD.

Jedním z úkolů pracovní skupiny je podle Bartka také uklidnění vyhrocené situace mezi ŘSD a Eurovií. Státní a soukromá společnost se v médiích donedávna vzájemně osočovaly za údajná pochybení, což není vhodný způsob řešení reklamace, uvedl Bartek. Úkolem zástupců Eurovie a ŘSD v pracovní skupině bude dohlížet na objektivitu postupu skupiny, dodal Bartek.

Součástí týmu budou za ministerstvo dopravy poradce ministra Otakar Vacín, člen majetkové komise pro nakládání s majetkem státu Miroslav Duda, vrchní ředitel legislativně právního úseku Jakub Kopřiva, ředitel odboru infrastruktury a územního plánu Josef Kubovský a soudní znalec v oboru dopravních a inženýrských staveb Karel Pospíšil.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK