Co s penzijním připojištěním, když nemůžete platit?

27.11.2003 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Dostali jste se najednou do tíživé životní situace a jste nezaměstnaní nebo třeba na mateřské dovolené a nemůžete si dovolit platit příspěvky na penzijní připojištění? Co dělat, zjistíte v následujícím textu.

Na našem serveru máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné Poradenské centrum, na které se v nedávné době obrátila jedna naše čtenářka se svým problémem:

"Dobrý den, ráda bych se zeptala co se děje s penzijním připojištěním, když po Novém roce budu bez práce a zaměstnavatel mi na toto přispíval? Musím penzijní připojištění rušit?"

Poradce Josef Raiman ze společnosti FiM-Finanční marketing klientce radí:

"Penzijní připojištění je velmi pružný produkt,se kterým lze pracovat ať už zvyšováním,či snižováním měsíční platby,lze jej dokonce přestat na určitou dobu platit anebo jej zmrazit. Nevím v jakém stádiu spoření jste, neznám Váš věk, aby se dalo přesněji poradit. Pro přesnější informace bych Vám navrhoval návštěvu nezávislého finančního poradce, který pro Vás vybere nejvhodnější řešení."

Klient penzijního fondu může v případech, kdy nemá dostatek finančních prostředků na to, aby si přispíval ve stejné výši jako dosud, požádat o snížení příspěvku na minimální hodnotu 100 Kč nebo přímo o zmrazení pojištění. Zmrazení pojištění v praxi znamená, že klient pojištění neruší, smlouva běží dál, ale klient platí pouze udržovací poplatek. Podrobnější popis toho, jak v podobných případech postupovat si můžete přečíst v našem Rádci nazvaném "Co dělat, když nemohu po přechodnou dobu platit příspěvky?"

Autor článku

Renata Pražáková  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY