eBanka zavádí nejrychlejší platby do a ze zahraničí v České republice

28.11.2003 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


eBanka v rámci zahraničního platebního styku plošně zavádí tzv. urgent platby, které garantují připsání prostředků na účet banky příjemce, či zprostředkující banky ještě v den zadání platby, pokud je platba zadána do 11,00 hodin.

V hodinovém porovnání jde o nejrychlejší realizaci zahraničních plateb mezi bankami v ČR. Zahraniční platební styk u eBanky využívá 11 % klientů z řad právnických osob. Standardně eBanka vyřizuje připsání plateb zahraničního platebního styku do druhého dne. V rámci pilotního ověřování, které probíhalo od začátku října, je prostřednictvím urgentního zpracování zadáváno průměrně 5 % všech zahraničních plateb.

"Naši klienti tak mohou výrazně akcelerovat rychlost svých plateb do a ze zahraničí, které jsou nyní nejrychlejší v České republice. V obchodních vztazích jsou situace, kdy taková možnost představuje nezanedbatelnou výhodu," vysvětluje ředitel divize Interní a Externí komunikace eBanky Pavel Makovský.

Úvěry eBanky pro firmy

Malé a střední podniky mohou získat Kontokorentní úvěr, který je možné čerpat již do 3 pracovních dnů od podání žádosti ve výši od 50 000 Kč, Revolvingový úvěr na oběžné prostředky také již od 50 000 Kč či Revolvingový úvěr na financování pohledávek od 100 000 Kč a dále také Investiční úvěr od 500 000 Kč.

Kromě těchto úvěrů poskytuje eBanka produkty, které jsou adaptované na konkrétní situace - jak získat finanční prostředky ještě před splatností vystavených faktur, jak si rychle půjčit peníze na nákup zásob, jak se dostat k financím, aniž by klienti museli sáhnout na prostředky vázané na termínovaných účtech atd.

Firmy na úvěrových produktech eBanky oceňují především rychlost jejich poskytnutí,  dále pak přehled a informování o průběhu čerpání a splácení úvěru. A v neposlední řadě možnost kdykoli využít služeb Firemního poradce, který je firmě k dispozici kdykoli, tzn. i mimo pracovní dobu Klientského centra.

eKomunikátor šetří čas a utváří přehled

eKomunikátor je software, který umožňuje jednoduchým, rychlým a bezpečným způsobem zasílat prostřednictvím internetu do banky hromadné platební příkazy vytvořené v účetním systému firmy. Dále umožňuje z banky stahovat výpisy s pohyby na účtu, které lze následně importovat a dále zpracovávat v účetním systému firmy, případně i dále zpracovat v Excelu

Rychlost usnadňuje každodenní obchodní transakce

U tuzemského platebního styku eBanka standardně informuje o pohybech na účtu   do 2 minut. V odběratelsko-dodavatelských vztazích právě rychlost plateb zpříjemňuje obchodní vztahy, díky transakčnímu systému tak často klienti eBanky nemusí pracovat s hotovostí.

V České republice je registrováno více jak 740 tisíc malých a středních podnikatelských subjektů s počtem zaměstnanců  do 249 osob. 80 až 100 tisíc MSP vykazuje roční obrat od 10 do 300 milionů Kč. Dle informací Ministerstva průmyslu a obchodu se právě MSP podílí na tvorbě HDP více jak 40,4 %. Na celkové zaměstnanosti jejich podíl dosahuje 60 %. Celkově se na investicích v ČR podílí  37,8 %.

Zdroj: Tisková zpráva eBanky

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ