Koh-i-noor holding zvýšil loni obrat o pět pct., na 2,1 mld. Kč

03.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


České Budějovice 3. února (ČTK) - Obrat akciové společnosti Koh-i-noor holding se podle předběžných výsledků loni meziročně zvýšil o pět procent, na 2,178 miliardy korun. Zisk před zdaněním přesáhl 290 milionů Kč. ČTK to dnes řekl mluvčí společnosti Martin Doležal. Konsolidovaný výsledek hospodaření v roce 2010 byl podle výroční zprávy 169 milionů Kč. Holding, jenž sdružuje 26 firem, z čehož polovina působí v zahraničí, zaměstnává na 2000 lidí.

Společnosti holdingu podnikají v šesti oborech: od dřevařského a spotřebního průmyslu, přes automobilový až po zdravotnictví.

Asi nejznámější je výroba výtvarných, školních, hobby a kancelářských potřeb v akciové společnost Koh-i-noor Hardtmuth, pod níž spadá sedm závodů. V její nabídce je více než 4500 druhů zboží. Loni a.s. vyvezla zboží za zhruba půl miliardy korun. Obrat exportu meziročně vzrostl o asi pět procent. Na 90 procent produkce vyváží do více než 80 zemí.

Nástrojárna Koh-i-noor Ponas s.r.o. se věnuje výrobě vstřikovacích a vyfukovacích forem. Na trh dodává technologické výlisky z oblasti automobilového průmyslu, elektrotechnického průmyslu, zdravotnictví a obalové techniky.

Hlavním zaměřením akciové společnosti Gama Group, jež má pět závodů v Česku, je pak vývoj, výroba a prodej jednorázových zdravotnických prostředků, laboratorních a veterinárních produktů z plastů. Patří mezi ně třeba infuzní soupravy, či urologické pomůcky.

Kooh-i-noor holding, a.s., byl do obchodního rejstříku zapsán v roce 2004. Dceřiné společnosti má také v Itálii, v Číně, Bulharsku, Rusku, Polsku, Lichtenštejnsku a na Slovensku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK