Novým ředitelem obchodního řetězce Tesco v ČR je David Morris

07.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. února (ČTK) - Novým generálním ředitelem obchodního řetězce Tesco Stores ČR je od počátku února David Morris (44). Vystřídal Philipa Clarka (53), který české obchody Tesco vedl od srpna 2005 a nyní v rámci maloobchodní skupiny Tesco přejde na novou pozici. ČTK to dnes sdělila mluvčí Tesco Stores ČR Eva Karasová. Řetězci Tesco na předloňském žebříčku 50 největších tuzemských obchodníků připadlo s odhadovanými tržbami 45 miliard korun první místo.

Morris ve společnosti Tesco pracuje od roku 1986 a působil na různých pozicích ve Velké Británii, střední Evropě i Asii. Do Česka přišel z Indie, kde dva roky řídil tamní zastoupení společnosti Tesco. V minulosti působil také jako provozní ředitel v Maďarsku a měl na starosti vznik sítě obchodů malého formátu v Polsku.

Britská společnost Tesco vstoupila na tuzemský trh v roce 1996. Nyní v Česku provozuje 215 obchodů, osmnáct čerpacích stanic a sedm obchodních center. Na začátku letošního roku Tesco v Praze a okolí zprovoznilo internetový obchod s potravinami a drogistickým zbožím.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK