Klienti GE Capital Bank využívají karty stále více k platbám u obchodníků

05.12.2003 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Ke konci listopadu tohoto roku vydala GE Capital Bank 432 tisíc platebních karet. Patří tak k největším vydavatelům platebních karet na českém trhu.

Současně GE Capital Bank podporuje užívání platebních karet svými klienty, což se projevilo na meziročním růstu bezhotovostních transakcí o 31 %.

GE Capital Bank vydává svým klientům výhradně mezinárodní platební karty - ať již MasterCard či Maestro. Mezinárodní platební kartu může klient získat již při založení účtu. Jde o karty:

· Maestro
· MasterCard Standard
· MasterCard Business
· MasterCard Gold
· MasterCard Internet

GE Capital Bank odesílá klientům novou platební kartu standardně do tří dnů ode dne, kdy si klient o ni požádá. Platební karta i PIN přijde klientovi odděleně poštou - nemusí tedy navštěvovat pobočku. Aktivaci karty si po jejím obdržení klient provede sám telefonicky telefonu.

Ke konci letošního listopadu dosáhl počet vydaných platebních karet 432 tisíc. V porovnání s se stejným obdobím loňského roku jde 12% nárůst.

"GE Capital Bank se snaží vyjít vstříc zájmu klientů o karty vyššího typu poplatkovým zvýhodněním - neúčtujeme si poplatek za zrušení stávající platební karty. Reagujeme na požadavky klientů, kteří se v minulosti rozhodli zřídit si ke svému běžnému účtu elektronickou platební kartu Maestro a nyní mají zájem o kartu MasterCard," řekl Daniel Grinč, manažer platebních karet GE Capital Bank

GE Capital Bank se snaží motivovat klienty k využívání platebních karet k bezhotovostním platbám. Klienti neplatí za platbu kartou u obchodníků žádný poplatek - není jim účtován ani poplatek za účetní položku. Toto poplatkové zvýhodnění spolu s marketingovými akcemi na podporu užívání karet se projevily v růstu bezhotovostních transakcí s platebními kartami GE Capital Bank. Ke konci letošního září byl počet plateb kartami 2,673 mil. a dosáhl objemu 2,752 mld. Kč (v meziročním porovnání jde o růst o 31% v počtu a 70% objemu plateb).

K výhodám platebních karet GE Capital Bank pro klienty patří i možnost stanovit si individuálně limity pro platby a výběr hotovosti pomocí platební karty. Výše limitu závisí pouze na potřebách majitele karty. GE Capital Bank tedy nijak neomezuje klienty při disponování s jejich penězi direktivně stanovenými limity.

Další zajímavou službou, kterou GE Capital Bank v souvislosti s platebními kartami nabízí, je možnost získat při výběrech z bankomatů aktuální informace o zůstatku na svém běžném účtu. Jde o on-line informace, takže se klient dozví, kolik v daném okamžiku skutečně na svém účtu skutečně má. Na výpisech z bankomatů poskytuje GE Capital Bank klientům i aktuální informace o svých produktech a službách.

Aktuální informaci o disponibilním zůstatku na účtu poskytují všechny bankomaty GE Capital Bank. Bankomatovou síť banky nyní tvoří více než 300 bankomatů a je jednou z nejširších na českém trhu.

"GE Capital Bank patří ke klíčovým vydavatelům platebních karet společnosti MasterCard (stojí za kartami karty Maestro a MasterCard) na českém trhu. Je například největším vydavatelem internetových platebních karet MasterCard Internet," řekl Jan Čárný, generální ředitel MasterCard Europe pro ČR a SR. "Dlouhodobým cílem společnosti MasterCard je motivování držitelů platebních karet v České republice k bezhotovostním platbám. Spolupracujeme na tom s jednotlivými bankami a je to náš společný cíl i s GE Capital Bank. O tom, že klienti pochopili výhody bezhotovostních plateb, svědčí nárůst počtu a objemu těchto transakcí, které zaznamenala v poslední době GE Capital Bank," dodává Jan Čárný.

Ke společným aktivitám GE Capital Bank a MasterCard patří i akce zaměřené na podporu užívání platebních karet. Nyní například probíhá soutěž "Vyhrajte okamžiky k nezaplacení", kterou MasterCard pořádá také pro klienty GE Capital Bank. Do soutěže jsou automaticky zařazeni držitelé platebních karet GE Capital Bank, kteří v době mezi 10. listopadem až 31. prosincem 2003 (včetně) uskuteční alespoň jednu bezhotovostní platbu za minimálně 400 Kč. Vítězem se stává držitel platební karty, který bude mít ve sledovaném období v porovnání s říjnem větší procentuální nárůst počtu transakcí. Vítěz získá poukázku na zájezd podle vlastního výběru v hodnotě 200 000 Kč, a držitelé platebních karet na dalších 20 místech poukázky na zájezd v hodnotě 50 000 Kč.

Vývoj počtu platebních karet GE Capital Bank

 

Typ platební karty

Počet k 30. 11. 2002

Počet k 30. 11. 2003

Maestro

236 818

275 706

MasterCard (Standard, Business, Gold)

125 794

134 499

MasterCard Internet

22 506

22 152

Zdroj: Tisková zpráva GECB

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ