Místopředseda ČSÚ Erik Geuss byl odvolán z funkce

14.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. února (ČTK) - První místopředseda Českého statistického úřadu Erik Geuss byl dnes odvolán z funkce. ČTK to sdělila mluvčí ČSÚ Bohumila Beranová, podle níž změna souvisí se snižováním počtu členů nejvyššího managementu. V loňském roce opustila v rámci zefektivnění chodu úřadu stovka zaměstnanců, byly zrušeny tři vedoucí pozice vrchních ředitelů a od 1. ledna 2012 přešla řada zodpovědností za hospodaření na krajské správy ČSÚ.

"V rámci těchto organizačních změn bylo rozhodnuto i o snížení počtu členů nejvyššího managementu, který spolu s předsedkyní ČSÚ Ivou Ritschelovou bude tvořit jeden místopředseda a čtyři vrchní ředitelé," uvedla mluvčí. Ritschelová vede ČSÚ od července 2010.

Geuss byl prvním místopředsedou ČSÚ jmenován v září 2010. Předtím působil mimo jiné na ministerstvu životního prostředí či ministerstvu průmyslu a obchodu. V roce 2004 byl ředitelem Českého ekologického ústavu.

ČSÚ zabezpečuje získávání a zpracování údajů pro statistické účely a poskytuje statistické informace státním orgánům, orgánům územní samosprávy, veřejnosti a do zahraničí. Zajišťuje rovněž vzájemnou srovnatelnost statistických informací ve vnitrostátním i mezinárodním měřítku.

jap vju

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK