EP Industries odkryla strukturu akcionářů, většinu má Křetínský

14.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. února (ČTK) - Průmyslová skupina EP Industries ustavila konečnou podobu své akcionářské struktury. Většinovým vlastníkem se s 60procentním podílem stal Daniel Křetínský. Zbývající část firmy drží fondy skupiny J&T a soukromý kapitál. EP Industries to dnes sdělila v tiskové zprávě.

Skupina EP Industries vznikla loni vyčleněním z Energetického a průmyslového holdingu (EPH). Cílem změny bylo oddělení průmyslových aktivit holdingu od podnikání v energetice.

Akcionářská struktura EP Industries není stejná jako v případě EPH. V něm má Křetínský 20 procent akcií a po 40 procentech vlastní skupiny PPF a J&T.

Předsedou představenstva EP Industries se stal Křetínský. Vedle něj je v představenstvu Marek Spurný a nově Jiří Nováček, který bude odpovídat za výkonné řízení tohoto holdingu.

EP Industries zahrnuje společnosti SOR, EGEM, Elektrizace železnic, MSEM, VČE-montáže, SEG, Profi-Elro, SERW a První brněnská strojírna. V současné době holding jedná o akvizici části slovenské společnosti SES Tlmače. Holding EP Industries má celkem 3000 zaměstnanců.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK