K Vánocům patří přání

16.12.2003 | , Finance.cz
FinTriky


Ne se všemi blízkými a přáteli se můžete během vánočních svátků  setkat a osobně jim popřát příjemné svátky a úspěchy do nového roku. Udělejte si  chviličku času v předvánočním shonu a pošlete přání. Určitě potěší…

Téma tohoto týdne: Poslední předvánoční radosti a starosti

Doba, kdy jedinou možností bylo poslání přání poštou jsou nenávratně pryč.  Dnes existuje mnoho možností, jak blízkým a známým popřát.

Internet vítězí
S rozvojem počítačové sítě a stále se zvětšujícímu množství jejích uživatelů, přibývá i těch, kteří omezují zasílání papírových přání poštou a raději zašlou přání k Vánocům a do novému roku e-mailem. Klasický text  v mailu, přiložený obrázek a nebo dokonce zaslaná elektronická pohlednice určitě  potěší. A výhodou je, že jde jedna verze zaslat i mnoha uživatelům, a tak takové přání zabere podstatně méně času, než vypisování klasických pohlednic či přání. A díky stále se zdražujícím poštovním službám může být takto zaslané přání i podstatně levnější.

Telefon je po ruce
Také zasílání přání v podobě SMS se stává pro mnoho z nás zcela běžným způsobem, který vytlačil klasické papírové pohlednice. Nejen že je levnější než zaslání pohledu, ale pokud si v předvánočním čase na přání nevzpomenete, telefonem se dá vše dohnat ještě i během svátků. Navíc v současné době už nejde jen o zasílání SMS, ale posílat se dají i obrázky nebo fotografie. Stačí mít jen telefony, které tyto věci umožňují.

Pohled je pohled
I přes možnosti, které umožňuje současná technika, zůstává mnoho lidí, kteří dávají přednost klasickým pohledům a přáním. Klasické přáníčko má totiž své kouzlo.
A právě nyní v předvánočním čase, mnohem více lidí než kdy jindy posílá přání. Přáníčka posíláme i těm, na které si za celý rok ani nevzpomeneme. Počet přání se tak může vyhoupnout až k několika desítkám.  A tak pošta bývá každoročně před vánočními svátky zahlcena. Přání zasílají nejen jednotlivci, ale také firmy rozesílají přání svým obchodním partnerům. Proto pokud chcete, aby vaše přání dorazilo včas, pošlete přání co nejdříve a nenechávejte si jeho odeslání na poslední chvíli.

Letos o něco dráž
Konec desetníků a dvacetníků sebou přinesl i zdražení známky v hodnotě 6,40 Kč na 6,50 Kč. Tato známka stačí na většinu pohlednic a standardních přání. V případě, že vaše přání budou větších rozměrů nebo nestandardních tvarů, informujte se na poště v jaké hodnotě je třeba známku nalepit. Pohlednici pořídíte do 5 korun, u složitějších přání počítejte i s několika desítkami korun.

Napište Ježíškovi!
Již po desáté připravila Česká pošta tzv. Vánoční poštu. Od 8. do 24. prosince 2003 bude pošta na Božím Daru v Krušných horách opět používat příležitostné poštovní razítko s vánočním motivem. Otisk razítka zobrazuje smějící se vánoční kometu, kolem ní je nápis Boží Dar, 24. 12. 2003.
A jak razítko na Vaše přání získat? Jednoduše. Řádně oznámkované přáníčka vložte do ofrankované obálky a zašlete na adresu: Vánoční pošta,  362 62 Boží Dar. Na poště v Božím Daru budou přáníčka orazítkována a zaslána vaším blízkým. Dejte si sobě i jim dáreček v podobě razítka na přání z Božího Daru!

Co ještě musíte stihnout před Vánocemi? Rady a nápady hledejte v dalších článcích tohoto týdne.

Autor článku

Elena Ondrová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky