Orange představil první telefon s procesorem Intelu

27.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Barcelona 27. února (zvláštní zpravodaj ČTK) - Mobilní operátor Orange představil první telefon dodávaný do Evropy, který bude vybavený mikroprocesorem od největšího výrobce čipů Intel. Dostupný pro zákazníky operátora ve Francii a Velké Británii bude v létě. Firmy to oznámily na veletrhu Mobile World Congress.

Intel, který ovládá zhruba 80 procent trhu mikroprocesorů pro PC a notebooky, zatím do mobilních zařízení čipy nedodával. Na začátku letošního roku oznámil partnerství s americkou Motorolou a představil telefon Lenovo, který je ale určen pro čínský trh.

První chytrý telefon s technologií Intelu bude vybavený procesorem Atom a operačním systémem Android, umožní připojení v sítích 3G HSPA+ a nabídne 16 GB paměti. Je vybavený osmimegapixelovým fotoaparátem, který umožňuje pořizovat video v HD rozlišení.

Telefon se má vyrábět na Taiwanu u firmy Gigabyte a ponese značku Orange. Jeho název zatím firmy neoznámily, pracovně jej označují Orange Santa Clara. Telefony pod značkou Orange loni tvořily 15 procent nabídky operátora, letos byto mělo být 20 procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK