Převod státních podpor u stavebního spoření

16.12.2003 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Máte smlouvu o stavebním spoření, která vám příští rok končí? Pokud si chcete ještě letos uzavřít smlouvu novou a tak si na ní zachovat všechny stávající výhody, máte nejvyšší čas. Na stránkách poradenstvi.finance.cz řeší jedna čtenářka problém jak převést státní podpory…

Konec roku se nezadržitelně blíží a všechny smlouvy uzavřené po novém roce již budou s podmínkami nového zákona. Pokud potřebujete poradit nejen v oblasti Bydlení, položte svůj dotaz na poradna.finance.cz a naši poradci vám rádi odpoví.

Nyní se podíváme na dotaz týkající se stavebního spoření. Naši čtenářku zajímá jak se zachovat v případě v převodu podpor u stavebního spoření.

Otázka čtenářky:
"Chci si uzavřít novou smlouvu o st. spoření ještě do konce roku 2003. Na tuto smlouvu nehodlám požadovat státní podporu, neboť nebudu dávat žádnou úložku. V r. 2003 jsem spořila na stávající smlouvu, u které chci získat st. podporu. Teprve v r. 2004 bych začala spořit na novou smlouvu a požadovat na ni st. podporu. Je dostačující pouze uzavřít smlouvu, zaplatit poplatek st. spořitelně, abych získala podmínky staré smlouvy?"

Odpověď poradce:
"Novou smlouvu uzavřete do konce roku 2003. Na přepsání státní podpory máte čas ještě celý příští rok. Z hlediska bezproblémového povedení zadejte přepis nejpozději v listopadu 2004. Poplatek za smlouvu můžete zaplatit podle podmínek příslušné spořitelny nejpozději do dvou až čtyř měsíců od přijetí smlouvy. V tomto případě budete mít podmínky platné před novelou zákona."

To byla vyčerpávající odpověď poradce. Asi již není třeba k odpovědi nic dodávat.

Smlouvu o stavebním spoření můžete uzavřít na našem prodejním centru  a pokud nevíte, která stavební spořitelna je tou nejlepší pro vás určitě vám pomůže naše Porovnání tarifů stavebních spořitelen.

Autor článku

Elena Ondrová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ