Krajský soud v Brně zahájil insolvenční řízení s JZD Slušovice

07.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Slušovice (Zlínsko) 7. března (ČTK) - Krajský soud v Brně zahájil v úterý insolvenční řízení s JZD Slušovice na návrh České spořitelny. Podle spořitelny jí družstvo dluží přes 15 milionů korun. Česká spořitelna podala spolu s návrhem na insolvenci také návrh na vyhlášení konkurzu na majetek dlužníka. Vyplývá to z insolvenčního rejstříku.

Podle České spořitelny má družstvo vůči ní závazek po splatnosti delší tří měsíců vyplývající z poskytnutých úvěrů. Smlouvy se týkaly poskytnutí úvěru na nákup materiálu a zařízení potřebného k pěstování vinné révy, na koupi vinného sklepa, technologie a rekonstrukce sklepa. "Dlužník je dlouhodobě v prodlení se splácením jisty úvěru, jakož i úroků....Celková pohledávka navrhovatele za dlužníkem vzniklá z titulu úvěrových smluv činí 15,114.272,32 Kč...," uvádí se v insolvenčním návrhu.

Podle České spořitelny má JZD Slušovice splatné pohledávky vůči dalším subjektům, které neplní, konkrétně vůči Finančnímu úřadu ve Zlíně a vůči obchodní firmě BIO Světlá, spol. s r.o.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK