Česká pojišťovna koupí ABN AMRO Penzijní fond

19.12.2003 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


ABN AMRO Penzijní fond bude začleněn do největší pojišťovací skupiny na českém finančním trhu. 

ABN AMRO Bank N. V., majoritní akcionář ABN AMRO Penzijního fondu, a.s. (AAPF) ve čtvrtek 18. prosince podepsal smlouvu o prodeji penzijního fondu společnosti Česká pojišťovna. AAPF tak bude začleněn do největší pojišťovací skupiny na našem finančním trhu. Došlo k prodeji 69,7% podílu akcií, druhým  nejvýznamnějším akcionářem zůstává nadále PROXY-FINANCE, a.s. (30%).

Snaha AAPF o spojení se stabilním a silným subjektem na českém trhu byla dovršena podpisem smlouvy o prodeji fondu mezi ABN AMRO Bank a Českou pojišťovnou. Podpis smlouvy přinese obchodním partnerům i klientům penzijního fondu větší obchodní stabilitu a zkvalitnění služeb.

Změna jména, převod akcií na nového akcionáře nebo nové tiskopisy a formuláře doznají změn až po valné hromadě, která se bude konat zřejmě v prvním  čtvrtletí roku 2004. Taktéž závazky a garance či smluvní vztahy s obchodní sítí zůstávají neměnné.

Věříme, že tento krok bude chápan pozitivně a v blízké době všem obchodním partnerům a klientům AAPF přinese rozšířené a zkvalitněné možnosti spolupráce.

Zdroj: Tisková zpráva ABN Amro PF

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY