Koruna dopoledne mírně klesla k euru, k dolaru oslabila výrazněji

20.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Česká měna dopoledne nepatrně oslabila vůči euru. Kolem 10:45 proti pondělku ztratila dva haléře na 24,49 Kč/EUR. Vůči dolaru klesla o osm haléřů na 18,55 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

 

Ranní vývoj na trzích byl negativně ovlivněn zprávami z Číny. Tamní asociace automobilek oznámila, že prodeje aut nedosáhnou očekávaných hodnot. Velké těžařské firmy navíc varují, že čínská produkce zpomaluje, uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk. Dodal, že evropské akcie tak v úvodu klesly a euro vůči dolaru korigovalo pondělní zisky.

Středoevropské měny podle Vlka reagovaly oslabením, především polský zlotý a maďarský forint. Koruna po nevýrazných pohybech víceméně zůstává na pondělních hodnotách.

Vladimír Pikora z Next Finance míní, že korunu by i dnes mělo čekat klidné obchodování. "Z domova se nic nedozvíme a ze světa přijde jen hrstka méně podstatných statistik. Na druhou stranu by všechny měly být optimistické. To by mělo korunu držet ve stávajícím trendu, kdy stagnuje, až posiluje," uvedl.

Autor článku

aktualita

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK