Klenotnictví Tiffany & Co mírně klesl zisk, čeká ale zlepšení

20.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 20. března (ČTK) - Americké společnosti Tiffany & Co, která patří k nejvýznamnějším prodejcům luxusních šperků na světě, ve čtvrtém čtvrtletí klesl čistý zisk na 178,4 milionu dolarů (asi 3,3 miliardy Kč). Proti stejnému období předchozího roku je to snížení asi o 1,5 procenta, firma ale očekává zlepšení.

Zisk na jednu akcii se meziročně snížil na 1,39 USD z předchozích 1,41 USD. To je o jeden cent méně, než v průměru očekávali analytici na Wall Street.

Analytici hospodaření Tiffany & Co většinou pozorně sledují, neboť je pro ně indikátorem ochoty Američanů utrácet za dražší věci, které nepotřebují. Firma na letošní rok počítá s růstem tržeb i zisku, převážně díky expanzi v Asii a v obou Amerikách.

Tržby se mají letos zvýšit asi o deset procent, zisk na akcii by měl být od 3,95 do 4,05 USD. Ve čtvrtém fiskálním čtvrtletí, které firmě skončilo 31. ledna, se tržby bez vlivu výkyvů směnných kurzů zvýšily o sedm procent. V obchodech, které existují alespoň rok, tržby vzrostly o pět procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK