HP chce podle zdrojů spojit divize počítačů a tiskáren

20.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


San Francisco 20. března (ČTK) - Počítačová společnost Hewlett-Packard plánuje spojit divizi osobních počítačů s divizí tiskáren. Tento krok je součástí plánu reorganizace generální ředitelky Meg Whitmanové. Cílem je podpořit prodej hardwaru zákazníkům. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na zdroje obeznámené se situací.

O reorganizaci jako první informoval blog AllThingsDigital, vedení firmy však odmítlo zprávu komentovat. Změny podle zdrojů údajně budou oznámené brzy. Ředitelem spojené divize se má stát Todd Bradley, který nyní šéfuje divizi osobních počítačů.

HP má problémy s udržením své hlavní divize osobních počítačů v zisku. Její výkon ohrožuje silná konkurence mobilních přístrojů, od tabletů po chytré telefony. HP však nakonec zrušil svůj původní plán z loňského roku, který počítal s prodejem nebo oddělením divize osobních počítačů, protože divizi považuje za důležitou v rámci své strategie.

Whitmanová se snaží zefektivnit organizaci tak, aby bylo pro zákazníky snadnější nakupovat produkty společně. Úspory vzniklé spojením pak chce investovat do výzkumu a vývoje, dodal zdroj.

Zisk HP ve fiskálním prvním čtvrtletí, tedy za tři měsíce do konce ledna, klesl o 44 procent a příjmy o sedm procent. Firmu trápí hlavně slabý prodej počítačů. HP je největším výrobcem osobních počítačů na světě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK