Žižkov dnes kvůli pravidelné údržbě do odpoledne nevysílá

21.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. března (ČTK) - Vysílač Praha-město na pražském Žižkově, který šíří digitální televizní signál, je dnes od 6:00 do 15:00 kvůli plánované kontrole a údržbě mimo provoz. Diváci mohou po dobu výluky přijímat signál z mimopražských vysílačů. České Radiokomunikace, provozovatel rozhlasových a vysílacích služeb v tuzemsku, o tom informoval na svých stránkách.

"Důvodem výluky je pravidelná kontrola věže, kontrola a měření anténních systémů, údržba energetiky a vysílací technologie," uvedla společnost. Vyřazeny z vysílání jsou všechny digitální multiplexy. Ráno do 5:00 bylo mimo provoz také rozhlasové vysílání FM VKV pro stanice ČRo1 Radiožurnál, ČRo3 Vltava, Frekvence 1, Rádio Impuls, ČRo5 Regina a Rádio City.

Televizní signál mohou dnes diváci přijímat z vysílačů Praha-Cukrák, Votice-Mezivrata a v některých případech i z Bukové hory. Podobnou výlukou žižkovský vysílač prošel také loni v březnu.

Digitální televizní vysílání bylo spuštěno v systému DVB-T na území Prahy již v roce 2000, z vysílače na Žižkově skončilo zemské analogové vysílání ČT1, Novy a Primy na konci dubna 2009.

vju

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK