Výhodné spoření pro děti?

06.01.2004 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Každý chce pro své dítě jen to nejlepší, a proto se snaží seč může, aby mu do vínku přidal alespoň nějaký ten vstupní kapitál a zajistil jej na klidný start do života. Existuje nějaké výhodné spoření?

S obdobným problémem se na naše Poradenské centrum obrátil i jeden z našich čtenářů.

"Prosím o radu s následujícím problémem. V září se nám narodil syn. Chtěl by jsem pro něj založit nějaké výhodné spoření, které by později (buď v 15 nebo v 18 letech) mohlo být využito na studijní účely. Slyšel jsem, že existují na našem trhu bankovní produkty, přímo určené pro tyto účely. Poraďte mi prosím, které to jsou."

Z partnerské poradenské firmy Böhm & partner a.s. čtenáři odpověděl Petr Švéda.

"Dobrý den, na trhu bankovních produktů nabízí založení a vedení takového účtu Komerční banka pod názvem "Dětské konto". Dětské konto s sebou přináší proti běžnému účtu určité výhody (vyšší zhodnocení zůstatků, bezplatné vedení účtu, výpisy zdarma apod.). Dá se očekávat, že s podobnou nabídkou brzy přijdou i konkurenční bankovní domy. Možnost spoření lze také využít například při uzavření investičního či kapitálového pojištění, přičemž tento produkt (pojištění + spoření lze uzavřít pro dítě od 3 měsíců do 20 let) nabízí například banka ING."

Kvůli spoření pro vaše dítě můžete také založit jakýkoliv jiný účet, který sice bude znít na vaše jméno, ale jakmile bude dítě plnoleté, můžete mu dát dispoziční právo k prostředkům zde naspořeným.
Na našich internetových stránkách www.finance.cz můžete v sekci Bankovnictví nalézt výpis účtů nabízených tuzemskými bankami. Sami si potom můžete srovnat jednotlivé nabídky podle vámi požadovaných kritérií a poplatků. Určitě sami najdete tu nejlepší kombinaci bank a účtů vyhovující vašim požadavkům.

Autor článku

Renata Pražáková  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0.5
Hlasováno: 1 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ