Pozemní personál frankfurtského letiště má nové pracovní podmínky

21.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt 21. března (ČTK) - Pozemní personál mezinárodního letiště ve Frankfurtu nad Mohanem se dohodl se svým zaměstnavatelem, kterým je společnost Fraport, na nových pracovních podmínkách. Odboráři ale podmínky zatím tají. Není tedy jasné, o kolik a zda vůbec se zaměstnancům zvýší plat, což byla jedna z podmínek ukončení série stávek. Kvůli nim aerolinky v posledních týdnech zrušily na 1800 letů.

Mluvčí odborové organizace GdF Matthias Maas tiskové agentuře dapd řekl, že obě strany se dohodly na urovnání sporu. Chtějí tak prý zabránit dalším stávkám, které nejrušnější letiště v Německu postihly. Maas řekl, že Fraport akceptoval požadavek zaměstnanců, kteří chtěli mít samostatnou kolektivní smlouvu. Podrobnosti ale nesdělil.

Mluvčí společnosti Fraport zatím dohodu nepotvrdil. Řekl však, že podnik ještě dnes vydá tiskovou zprávu. Pozemní personál má asi 190 zaměstnanců, kteří mají na starosti řazení, navádění a parkování letadel.

Frankfurt je druhým největším letištěm v kontinentální Evropě. Denně odbaví zhruba 1300 letů, většinu jich zajišťuje vlajkový letecký přepravce Lufthansa. Loni prošlo frankfurtským letištěm rekordních 56,44 milionu cestujících, což byl meziroční nárůst o 6,5 procenta.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK