Euro kvůli technické korekci smazalo své zisky a kleslo

21.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 21. března (ČTK) - Euro dnes na devizových trzích odpoledne smazalo předchozí zisky a oslabilo vůči dolaru i jenu. Evropská měna nejprve rostla v reakci na zprávu, že řecký parlament schválil záchranný úvěr. Později však kvůli technické korekci euro zisky smazalo.

V 18:15 SEČ euro vůči dolaru kleslo o 0,2 procenta na 1,3197 USD a k jenu o 0,2 procenta na 110,44 JPY. Kurz dolaru vůči jenu se nepatrně snížil na 83,68 JPY, napsala agentura Reuters.

Euro posilovalo díky zprávě, že řecký parlament oficiálně schválil novou dohodu o zahraniční pomoci pro Řecko. Podle analytiků byl sice souhlas jen formalitou, ale je to také signál, že pomoc je na správné cestě.

Americký dolar smazal zisky vůči jenu po statistice. Ta ukázala, že prodej starších domů v USA v únoru nečekaně klesla. Počet neprodaných domů na trhu pak vzrostl.

Investoři se nyní soustředí na čtvrteční údaje ze zpracovatelského sektoru v Evropě. Trhy však stále zůstávají obezřetné kvůli riziku dalšího vzplanutí dluhové krize v eurozóně. Do sporu s odboráři kvůli svým reformám trhu práce se dnes dostala italská vláda.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK