Na lyže do rakouských Alp

15.01.2004 | , Finance.cz
FinTriky


K lyžování je třeba dostatek sněhu. Pokud chcete mít skutečně jistotu, že sníh bude, je třeba vyrazit za zimními radovánkami do zahraničí. Jednou z možností, kterou máte, je zavítat do Rakouska…

Téma tohoto týdne: Vzhůru za lyžováním do evropských hor

Rakouské Alpy nabízejí nepřeberné množství lyžařských středisek, které nabízejí možnosti pro všechny zájemce o zimní sporty. Své si zde najdou nejen vyznavači sjezdového lyžování a snowboardingu. Také na vyznavače bílé stopy je pamatováno a ve střediscích jsou nejen upravené sjezdovky,ale také kilometry upravených běžeckých tratí. Z řady známých středisek vybíráme alespoň některé…

Achensee
Oblast Achensee obklopuje pohoří Rofan a Karwendel. V této oblasti se nachází 3 zimní střediska Zwölferkopf, Rofan, Christlum. K dispozici je zde 50 km sjezdovek, 150 km běžeckých tras, 4 sáňkařské dráhy a 19 lanovek a vleků. Příznivci snowboardingu mohou využívat halfpipe a boardercross. Z Prahy do Achensee je 465 km, z Brna 600 km.

Alpbachtal
Oblíbenou lyžařskou oblast tvoří střediska Alpbach, Reith im Alpbachtal, Rattenberg, Kramsach, Breitenbach a Brandenberg. Je zde k dispozici celkem 40 km různě obtížných sjezdovek s 20 lanovkami, 30 km upravených běžeckých stop, 40 km cest pro zimní turistiku. Výhodou této lyžařské oblasti pro turisty jsou příznivé ceny.

Innsbruck
Hlavní město Tyrolska je známé jako středisko kultury a sportu. Konaly se tu již dvakrát zimní olympijské hry. Pro příznivce lyžování je zde k dispozici šest lyžařských středisek lyžařských v nadmořské výšce od 900 m.n.m. do 3.200 m.n.m. s vynikajícími sněhovými podmínkami a upravenými sjezdovkami.Všude máte přístup s jediným skipasem. Můžete tak využít  130 km sjezdovek s 60 vleky. Týdenní skipas pro dospělého přijde na 167 €.

Kitzbühel
Kitzbühel představuje nejznámější a nejnavštěvovanější rakouské středisko, které se skládá ze 6 kvalitních lyžařských areálů. Celkem je tu 128 dobře upravovaných sjezdovek, jejichž délka dosahuje 165 km. V tomto luxusním středisku je dále k dispozici 64 vleků a lanovek a pro běžkaře pěkné běžecké trasy, které jsou dlouhé 40 km. Každý rok se tu na sjezdovce Hahnenkamm (6,8 km) koná závod Světového poháru ve sjezdovém lyžování.

Pitztal
Nedaleko Innsbrucku leží také lyžařský areál Pitztal, patřící do Ötztalských Alp. Lyžovat se dá jak na ledovci Gletscher, tak na Rifflsee či Hochzeigeru. Sjezdovky jsou dobře udržované a rozmanité, lyžovat tu mohou začátečníci i nejnáročnější lyžaři. Celková délka sjezdových tratí je dlouhá 180 km, k dispozici je tu 21 lanovek a vleků.

Pokud byste za sněhem a lyžováním chtěli vyrazit raději jinam, podívejte se také na ostatní Fintriky tohoto týdne, které se věnují možnostem lyžování v dalších zemích.

Autor článku

Elena Ondrová


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky