Do Česka o Velikonocích zavítá až 300.000 turistů, více než loni

04.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. dubna (ČTK) - Během velikonočního období navštíví Českou republiku zhruba o pět procent zahraničních turistů více než loni, má jich přijet až 300.000. Vyplývá to z analýzy Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA). Přibližně 200.000 turistů o Velikonocích zavítá do Prahy. Hoteliérům by podle analýzy v tomto období měly tržby narůst zhruba o dvě procenta.

Velikonoce patří v České republice spolu s obdobím Vánoc a Silvestra k turisticky nejvytíženějším obdobím. Letos je pro svou dovolenou na prodloužený víkend v Česku využijí hlavně Evropané, především Němci, Italové a Španělé, uvedla asociace.

Němečtí turisté podle analýzy na Velikonoce přijíždějí do Česka na poznávací zájezdy do Prahy, na lázeňské pobyty i za turistikou do Krkonoš. Většinou se zdrží od čtvrtka či pátku až do pondělí. Využívají tak volna na Velký pátek, který je v Německu i v zemích katolické jižní Evropy na rozdíl od Česka státním svátkem.

Italové a Španělé naproti tomu často přijíždějí do Česka týden před Velikonocemi a na svátky se již vracejí domů. Pro ruské turisty začíná hlavní turistická sezona až na takzvané květnové svátky, které trvají od 1. května až do poloviny května.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK