Yahoo propustí 2000 zaměstnanců; zřejmě chystá velké změny

04.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


San Francisco 4. dubna (ČTK) - Americká internetová společnost Yahoo propustí asi 2000 zaměstnanců, což je zhruba 14 procent celkové pracovní síly. Firma tím zřejmě signalizuje, že její nový šéf Scott Thompson chystá velké změny. Ty podle analytiků potřebuje jako sůl, protože z někdejšího premianta v oblasti internetových služeb se postupně stal podnik, který už citelně zaostává za konkurencí.

"Je to rozhodnutí, které je důležitým krokem k tomu, abychom vytvořili silné a nové Yahoo. Bude menší, pohotovější, ziskovější a lépe vybaveno na to, aby mohlo inovovat tak rychle, jak to vyžadují klienti i celé odvětví," poznamenal Thompson. "Cílem je vrátit se k základnímu úkolu, což je vrátit na první místo naše uživatele a zadavatele reklamy," dodal.

Chystané změny mají firmě ročně ušetřit až 375 milionů dolarů (více než sedm miliard Kč). Yahoo v této souvislosti ve druhém čtvrtletí mimořádně zaúčtuje náklady v celkové výši 125 milionů až 145 milionů dolarů. Firma se ale nechtěla vyjadřovat k výši odstupného.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK