Zisk provozovatele restaurací McDonald's vzrostl o pět procent

20.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 20. dubna (ČTK) - Americkému řetězci restaurací s rychlým občerstvením McDonald's Corp. vzrostl v prvním čtvrtletí letošního roku čistý zisk o pět procent na 1,27 miliardy USD (24 miliard Kč). Růst podpořily vyšší příjmy v restauracích v USA otevřených nejméně rok, oznámila společnost v dnešním prohlášení.

Zisk na akcii činil 1,23 dolaru, a byl tak v souladu s odhady analytiků dotazovaných agenturou Thomson Reuters. Příjmy se zvýšily o sedm procent na 6,55 miliardy USD. Firma dodala, že k růstu přispěly nové položky v nabídce výhodných menu, přestavba restaurací a prodloužení otevírací doby.

Tržby v restauracích otevřených nejméně 13 měsíců se zvýšily o 7,3 procenta. Z toho ve Spojených státech stouply o 8,9 procenta a v Evropě o pět procent, napsaly agentury AP a Reuters.

Společnost v ČR otevřela první restauraci v roce 1992. Ke konci loňska jich v Česku provozovala 87, z nich 52 formou franšíz. Tržby McDonald's se vloni v Česku meziročně zvýšily o 200 milionů korun na 3,99 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK