Novým ředitelem společnosti Albatros Media se stal Václav Kadlec

20.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. dubna (ČTK) - Novým generálním ředitelem společnosti Albatros Media se stal Václav Kadlec (33). Byl zvolen i předsedou představenstva a jednatelem dceřiných společností skupiny. Ve funkci nahradil Michala Krejčího, který k dnešnímu dni ukončil z osobních a zdravotních důvodů na vlastní žádost své působení ve společnosti. ČTK to dnes sdělila tisková mluvčí Albatrosu Radka Potměšilová.

Václav Kadlec od léta 2011 zastával funkci výkonného ředitele společnosti. V předchozích letech působil jako ředitel knižního nakladatelství Computer Press, které se stalo členem skupiny Albatros Media v roce 2010. Dosavadní generální ředitel Krejčí zároveň prodal svůj akciový podíl ve společnosti jejímu hlavnímu akcionáři, společnosti Arulo Estates, která se tak stala jediným vlastníkem Albatros Media.

Společnost Albatros Media je největší nakladatelskou skupinou v Česku a její zisk se pohybuje v řádech desítek milionů. Navazuje na společnost Albatros nakladatelství, která na českém knižním trhu fungovala od roku 1949, z toho do roku 1969 pod názvem Státní nakladatelství dětské knihy. Albatros nakladatelství vydalo více než 11.000 titulů v celkovém nákladu přesahujícím 360 milionů výtisků.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK