Akcie v USA díky hospodářským výsledkům firem dopoledne rostly

20.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 20. dubna (ČTK) - Akcie ve Spojených státech dopoledne rostly a širší index S&P 500 je na nejlepší cestě vykázat nejvyšší týdenní růst za pět týdnů. Trhy podpořily příznivé výsledky hospodaření některých předních firem, v čele se společnostmi General Electric, Microsoft a McDonald's.

Kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) index Dow Jones stoupl 0,8 procenta na 13.076 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 vzrostl o 0,7 procenta na 1386 bodů a index technologického trhu Nasdaq se zvýšil o 0,8 procenta na 3030 bodů.

Vyšší zisk díky růstu tržeb v USA pomohl akciím řetězce restaurací s rychlým občerstvením McDonald's k růstu o 2,3 procenta. Akcie softwarového gigantu Microsoft stouply o 5,5 procenta v reakci na větší růst tržeb, než se čekalo. Největší americký konglomerát General Electric vykázal za první čtvrtletí zisk nad odhady analytiků díky vyššímu prodeji motorů pro letadla, energetického zařízení a zisku ve finanční divizi, což pomohlo akciím posílit o téměř dvě procenta.

Pozitivní výsledky hospodaření hlásí i další firmy, což zvyšuje naději na pokračování růstu americké ekonomiky. Nejlépe si dopoledne vedly průmyslové společnosti a index S&P průmyslového sektoru stoupl o 1,1 procenta. Výsledky hospodaření zatím zveřejnilo 121 firem z indexu S&P 500 a výsledky 81 procent z nich překonaly odhady analytiků, uvedla agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK