Zisk firmy Puma kvůli slabé poptávce v Evropě klesl o pět procent

25.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt 25. dubna (ČTK) - Německému výrobci sportovního oblečení a obuvi Puma klesl v prvním čtvrtletí zisk o pět procent na 74 milionů eur (1,8 miliardy Kč) a výsledky zaostaly za dohady analytiků. Důvodem byl propad poptávky v Evropě. Oznámila to společnost v dnešním prohlášení.

Analytici dotazovaní agenturou Reuters očekávali v prvním čtvrtletí zisk 77,6 milionu eur. Tržby se sice zvýšily o 6,1 procenta na 820,9 milionu eur, rovněž však zaostaly za očekáváním. Tržby v Evropě, která se loni na celkových tržbách podílela více než 40 procenty, ve čtvrtletí klesly o 1,4 procenta. Prodej obuvi se snížil o 2,1 procenta.

Puma rovněž potvrdila svůj předchozí výhled na letošní rok. Tržby se mají díky novým produktům a reorganizaci evropských operací zvýšit o pět až devět procent a čistý zisk o čtyři až šest procent.

Hlavními konkurenty Pumy jsou firmy Nike a Adidas. Všechny tři společnosti zatím téměř nepociťovaly dopad evropské dluhové krize, díky vysoké poptávce v Asii a USA. Firmu Puma kontroluje francouzská luxusní skupina PPR.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK