Počet poskytnutých hypoték vzrostl meziročně o 55 %

02.02.2004 | , Finance.cz
BYDLENÍ


Komerční banka zaznamenala v loňském roce výrazný nárůst zájmu o hypoteční úvěry.

Za rok 2003 poskytla KB více než 7.500 občanských hypoték o celkovém objemu větším než 9 mld. korun. Celkové portfolio KB ke konci roku 2003 tvoří přes 22.500 občanských hypotečních úvěrů v objemu 22 mld. Kč.

Všechny hypoteční banky nabízí v současnosti úrokové sazby zhruba na stejné úrovni. Zájemce o hypotéku si dnes tedy nevybírá banku podle výše sazeb, ale především podle kvality a nabídky poskytovaných služeb. Nabídka KB je v této oblasti nejširší na trhu,“ uvedl Petr Slabý, náměstek ředitele pro Marketing.

Jsme schopni profinancovat jakýkoliv klientův záměr investice do nemovitosti. Kromě klasických hypoték poskytujeme například i úvěry na koupi družstevní bytů, rekreačních zařízení. Dále jsme schopni poskytnout hypotéku až do 100 % ceny kupované nemovitosti. V případě klientova zájmu garantujeme uzavření smlouvy o úvěru do 7 pracovních dní včetně ocenění nemovitosti a umožníme čerpání hypotéky již na základě návrhu na vklad zástavního práva,“ uzavřel Slabý.

Zároveň doplnil, že Komerční banka má ve své nabídce již více než dva roky úvěr, jehož princip je totožný s principem tzv. „americké hypotéky“. Jedná se hotovostní úvěr Garant, který je zajištěn nemovitostí k bydlení a klient ho může použít k jakémukoliv účelu.

Průměrná výše hypotéky KB byla v loňském roce 1.235.000 korun, průměrná doba splatnosti 15 let. Z celkového počtu uzavřených hypoték  v roce 2003 bylo přes 4600 úvěrů poskytnuto se státní finanční podporou. Objem těchto úvěrů činil 5,6 mld. korun.

V oblasti hypotéčních úvěrů si Komerční banka stabilně drží 2. místo v objemu poskytnutých hypoték a 3. místo co do počtu poskytnutých hypotečních úvěrů.

Zdroj: Tisková zpráva Komerční banky 

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: BYDLENÍ