Česká spořitelna nabízí hypotéku na nákup zemědělské půdy

02.02.2004 | , Finance.cz
FIRMY


Jako první banka na trhu uzavřela Česká spořitelna smlouvu s PGRLF a  nabízí od začátku roku speciální produkt určený zemědělcům.

Jde o hypoteční úvěr na nákup soukromé zemědělské či lesní půdy s úrokovou dotací Podpůrného a garančního rolnického a lesnického fondu (PGRLF) v rámci podprogramu „Půda“.

Možnost  spolupráce s PGRLF nás okamžitě zaujala. Uvědomujeme si, jak důležitá je podpora zemědělců a trhu s půdou. Proto jsme přistoupili k novému programu pružně a byli jsme první bankou, která začátkem roku uzavřela s PGRLF dohodu o poskytování podpory financování nákupu zemědělské půdy,“ uvedl Gernot Mittendorfer, člen představenstva a náměstek generálního ředitele České spořitelny.

Nový hypoteční produkt České spořitelny zapadá do celkové strategie banky zaměřené na podporu segmentu malých a středních firem. Produkt je určen klientům z řad drobných zemědělců a farmářů a také zemědělským podnikům. Úvěr bude poskytován až do výše 60 % kupní ceny půdy. Banka zajistí poradenský servis včetně odhadu ceny.

S PGRLF velice úzce spolupracujeme a intenzivně nabízíme jeho programy našim klientům. Navíc máme zkušenosti s financováním projektů z předvstupních fondů EU v rámci spolupráce s agenturou SAPARD, která spadá do gesce Ministerstva zemědělství. Jenom v minulém roce jsme se podíleli na financování více než 80 projektů v celkovém objemu zhruba 650 milionů Kč,“ dodal Gernot Mittendorfer.

Česká spořitelna pořádá ve svých komerčních centrech po celé republice semináře o EU integraci určené malým a středním firmám. Seminářů se do konce minulého roku zúčastnili zástupci přibližně 550 malých a středních podniků. Banka také uspořádala čtyři speciální semináře určené zemědělským podnikům a podnikatelům v oblasti zemědělství.

Zdroj: Tisková zpráva České spořitelny

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FIRMY