Krajský soud v Brně potvrdil pokutu 2,32 milionu korun pro Husky

27.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 27. dubna (ČTK) - Krajský soud v Brně potvrdil pokutu 2,32 milionu korun výrobci sportovních potřeb Husky CZ, kterou mu loni uložil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Soud zamítl žalobu společnosti. ČTK to dnes řekla bez bližších podrobností mluvčí soudu Miroslava Sedláčková. Firma podle antimonopolního úřadu uzavírala zakázané dohody o určování cen pro další prodej na trhu outdoorového vybavení.

Husky podle ÚOHS porušila zákon ve vztazích s odběrateli jejího zboží z řad internetových obchodů. Firma podle úřadu založila svou cenovou politiku na ústních dohodách o povinném dodržování doporučených cen, které dále konkretizovala ceníkem rozesílaným e-mailem. Doporučené ceny nejsou protizákonné v případě, že prodejce není omezen v určování cen zboží pro jeho další prodej a má možnost stanovit koncovou cenu i pod výši doporučené prodejní ceny. To se ve zkoumaném případě nestalo.

"Šetřením bylo prokázáno, že společnost Husky plnění dohod o doporučených cenách pro další prodej svými odběrateli kontrolovala a pod hrozbou přerušení dodávek zboží či jiných sankcí jejich plnění i vymáhala," uvedl už dříve předseda ÚOHS Petr Rafaj.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK