Banky varují své klienty před podvody s platebními kartami

02.02.2004 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Prostřednictvím falešných emailových zpráv může docházet k podvodům s platebními kartami. Nikdy neprozraďte svůj PIN!

Banky upozorňují své klienty prostřednictvím zpráv uveřejněných na svých internetových stránkách na výskyt podvodů s platebními kartami, které se v posledních dnech objevily na území České republiky. Nový typ finančního podvodu vybízí klienty bank k prozrazení údajů o platební kartě, které by podvodníkům otevřely cestu k penězům na účtu.

Držitelé platebních karet jsou prostřednictvím emailové zprávy odeslané z adresy Alwin Desagun vyzýváni k vyplnění čísla karty, doby její platnosti a PIN do dotazníku, který údajně zaslala kartová společnost VISA.

Tento email je falešný a každý, kdo by všechny údaje o platební kartě vyplnil, vystavuje se nebezpečí, že dojde ke zneužití platební karty, a to především na internetu.

Osobní kód PIN je znám pouze Vám jako držiteli karty a proto není doporučeno jej sdělovat třetím osobám nebo si jej poznamenávat na platební kartu, do osobních dokladů, do diářů, mobilních telefonů atd. V žádném případě nezadávejte PIN do jiných zařízení jako jsou např. vstupní magnetické zámky dveří, samostatné klávesnice bez spojení s platebním terminálem, atd.


Autor článku

Renata Pražáková  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ