Německá zajišťovna Munich Re se ve čtvrtletí vrátila k zisku

08.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt 8. května (ČTK) - Německá zajišťovna Munich Re se v prvním čtvrtletí vrátila zpět k zisku. Za leden až březen vykázala zisk 782 milionů eur (19,6 miliardy Kč). O rok dříve firma naopak kvůli přírodním katastrofám, včetně zemětřesení a cunami v Japonsku, vykázala ztrátu 948 milionů eur. Munich Re, která je největší zajišťovnou na světě, to uvedla v dnešním prohlášení.

Hrubé pojistné stouplo o 2,2 procenta na 13,3 miliardy eur. Naopak výplaty škod se snížily o 15,4 procenta na 10,3 miliardy eur. Zisky z investic stouply o 14,7 procenta na 2,2 miliardy eur.

Společnost v reakci na loňská nákladná neštěstí zvýšila ceny o zhruba pět procent. Zajišťovna je také velkým investorem do cenných papírů s pevným příjmem a loni utrpěla ztráty kvůli odpisům hodnoty řeckých státních dluhopisů. Tyto náklady se však v prvním čtvrtletí snížily.

Munich Re má rovněž pojišťovací divizi ERGO Insurance Group. Její zisk se ve čtvrtletí téměř ztrojnásobil na 145 milionů eur, napsala agentura AP.

Zajišťovna přebírá část pojistných rizik pojišťoven, je tedy pojišťovnou pojišťoven. Systém se tak díky rozložení rizik může vypořádat i s rozsáhlými ztrátami.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK