Novým výkonným ředitelem Avie se stal Tomáš Jiřička

09.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. května (ČTK) - Novým výkonným ředitelem letňanské automobilky Avia Ashok Leyland se stal dosavadní finanční ředitel Tomáš Jiřička (40). Nahradil Marcuse Pauelse, který z firmy odešel loni v září, a jeho místo od té doby zůstalo neobsazené. Firma to dnes ČTK sdělila v tiskové zprávě.

Jiřička pracuje v Avii od roku 2006. Před tím působil v automobilovém průmyslu ve společnostech Alfmeier a Kautex na různých finančních pozicích. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze.

Během svého působení v Avii byl Jiřička zodpovědný také tři roky za oddělení poprodejních služeb a od loňského června zodpovídal za prodej, marketing a finance společnosti. Jako výkonný ředitel si Jiřička ponechá i funkci finančního ředitele.

Společnost Avia Ashok Leyland Motors je od roku 2006 součástí koncernu Hinduja Group po boku druhé největší automobilky v Indii Ashok Leyland. V roce 2011 bylo v letňanském závodě vyrobeno 600 nákladních vozidel o hmotnosti od 6,5 tuny do 12 tun, které směřovaly na trhy v Evropě, USA a Asii. Tržby stouply o třetinu na 425 milionů Kč. Firma zaměstnává přes 200 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK