Siemens v Trutnově rozšíří výrobu, přijme asi 30 lidí

09.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Trutnov 9. května (ČTK) - Koncern Siemens rozšíří v Trutnově svůj závod na výrobu nízkonapěťové spínací techniky o novou halu za 210 milionů korun. Hala o rozloze asi tři čtvrtě hektaru by se měla začít stavět letos v září, produkce by měla být spuštěna v prvním čtvrtletí 2013. Nová výroba má přinést asi 30 pracovních míst. Nyní má závod 547 zaměstnanců. ČTK o tom dnes informoval mluvčí Siemensu Pavel Kaidl.

Trutnovský závod Siemensu na výrobu nízkonapěťové spínací techniky ve městě působí od roku 1993. Nová hala bude v lokalitě Volanov na volném pozemku vedle současné výrobní haly. "Počítáme s novými výrobními programy, například spínacích a signalizačních prvků," uvedl ředitel trutnovského závodu Eduard Tannhäuser. Dodal, že závod má v rámci koncernu Siemens důležitou pozici nejen v oblasti výroby, ale i při vývoji nových produktů spínací techniky pro celou Evropu.

Trutnovsko je v hradeckém kraji okresem s nejvyšší nezaměstnaností. Na konci března si v okrese práci hledalo téměř 6000 lidí a míra nezaměstnanosti činila 9,9 procenta.

Siemens patří mezi největší elektrotechnické firmy v Česku, kde zaměstnává přes 10.500 lidí. Skupina podniků Siemens v ČR vykázala v obchodním roce 2010 až 2011 obrat 32 miliard korun a objem exportu dosáhl 19,5 miliardy Kč. Celosvětově koncern zaměstnává zhruba 360.000 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK