Třinecké železárny loni dosáhly zisku 1,337 miliardy korun

22.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Třinec (Frýdecko-Místecko) 22. května (ČTK) - Po dvou letech, kdy skončily ve ztrátě, loni Třinecké železárny (TŽ) dosáhly zisku 1,337 miliardy korun. Firma vyrobila nejvíce oceli z podniků v České republice. ČTK to dnes oznámila mluvčí TŽ Lucie Drahošová.

"Přestože jsme v Třineckých železárnách v minulém roce plánovaně snížili produkci oceli a válcovaného materiálu, bylo vyrobeno 2,48 milionu tun oceli, což je nejvíce v rámci celé republiky," uvedl spolumajitel firmy a předseda dozorčí rady Tomáš Chrenek. Pozitivní hospodářský výsledek ve výši 1,337 miliardy korun po zdanění je podle něj víc, než firma na počátku roku předpokládala.

V roce 2010 měly železárny ztrátu 632 milionů korun, o rok dříve to bylo 732 milionů. Předtím byly 15 let v zisku.

"Opět se prokazuje správnost dlouhodobé strategie skupiny Třinecké železárny - Moravia Steel, tedy dynamické zvyšování podílu dlouhých výrobků s vyšší přidanou hodnotou, a její řízení ve výrobkových řetězcích. Všechny tradiční společnosti naší skupiny hospodařily v roce 2011 s kladným výsledkem," uvedl místopředseda dozorčí rady Ján Moder. Doplnil, že za úspěchem stojí také fakt, že si firma v letech 2009 a 2010 udržela své tradiční trhy a podařilo se jí vyrovnat se s rostoucími náklady na suroviny. Ceny hotových výrobků přitom podle něj stagnují.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK