Sony DADC letos na Plzeňsku přijme nové stálé zaměstnance

22.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Plzeň 22. května (ČTK) - Nadnárodní společnost Sony DADC v Plzni plánuje, že letos zvýší počet stálých pracovníků ze současných 200 na 300 a počet brigádníků zdvojnásobí na 1000. Firma vyrábějící disky a optická média pro zábavní a vzdělávací průmysl tak chce zajistit dostatečné zásobení předvánoční sezony od září do listopadu. Dva plzeňské závody se staly klíčovým servisním centrem pro evropský trh domácí zábavy, řekla dnes ČTK personální manažerka plzeňské Sony DADC Magdalena Vroblová.

Firma má centrum logistických služeb za Plzní ve Štěnovicích a kanceláře sdílených služeb v obchodním centru Avalon v centru Plzně. Výrobní závody má v Rakousku a Velké Británii a distribuční centra a prodejní pobočky ve velkých evropských metropolích. Proti Rakousku má Česko podle Vroblové nižší náklady, což se promítá do konkurenceschopnějších cen produktů. "V Plzni jsme přitom našli vysoce kvalifikované a motivované pracovníky," dodala.

Do Štěnovic hledá pracovníky pro ruční i strojní kompletaci speciálních produktů a postprodejní servis. "Vzhledem k tomu, že se polovina všech zábavních produktů prodá o Vánocích, může Sony DADC k vyrovnání poptávky minimálně od září do listopadu navíc nabídnout zajímavé dočasné pracovní pozice," uvedla manažerka.

Centrum sdílených služeb v Plzni obsluhuje závody v Rakousku a v britském Southwateru a má rozšířit služby i pro další evropské filiálky. Pro toto pracoviště hledá finanční specialisty, IT specialisty i manažery obchodu a nákupu.

Václav Prokš ktp dr

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK