Výrobci netkaných textilií stoupl v 1. čtvrtletí zisk i tržby

24.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha/Brno 24. května (ČTK) - Českému výrobci netkaných textilií, společnosti Pegas Nonwovens, v letošním první čtvrtletí meziročně stoupl čistý zisk o 36,4 procenta na 8,7 milionu eur (221,7 milionu Kč). Tržby se jí zvýšily o osm procent na 44,3 milionu eur (1,129 miliardy Kč). Neauditované konsolidované výsledky firmy dnes ČTK poskytli její zástupci.

Provozní zisk firmy před odpisy činil v prvním čtvrtletí 9,5 milionu eur (242,2 mil. korun), což je proti stejnému loňskému období o 15 procent více.

Podle generálního ředitele firmy Františka Řezáče se na výsledcích kladně podepsala nová výrobní linka, kterou společnost uvedla do provozu ve druhé polovině roku 2011. "Dosažené výsledky jsou v souladu s naším očekáváním," uvedl Řezáč.

Pegas Nonwovens je společnost se sídlem v Lucembursku s provozními dceřinými společnostmi ve Znojmě v České republice. Vyrábí netkané textilie na bázi polyethylenu a polypropylenu pro využití v hygieně, průmyslu, stavebnictví, zemědělství a dalších specializovaných sektorech. Zaměstnává více než 420 pracovníků. Je veřejně obchodovanou společností na burzách v Praze a ve Varšavě.

Loni Pegas Nonwovens klesl čistý zisk o třetinu na 14 milionů eur (345 milionů Kč) kvůli kurzovým rozdílům a vyšší dani z příjmů. Celoroční tržby firmě vzrostly o téměř 12 procent na 165,8 milionu eur (4,2 miliardy Kč).

ktp kš

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK