Prodejnám Ikea v ČR, Maďarsku a na Slovensku bude šéfovat Feltl

29.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. května (ČTK) - Novým generálním ředitelem obchodních domů s nábytkem Ikea v České republice, Maďarsku a na Slovensku se od července stane Marek Feltl (46), který dosud pracoval jako zástupce generálního ředitele italských prodejen Ikea. Ve funkci Feltl vystřídá dlouholetého ředitele českých, slovenských a maďarských prodejen Ikea Andrew Northa (48), který bude nově pracovat pro franšízové partnery společnosti Ikea v Asii. ČTK to dnes sdělil mluvčí Ikea ČR Petr Chadraba.

"Mým hlavním úkolem je zajistit růst Ikea v ČR, Maďarsku a na Slovensku také s využitím svých zkušeností z Itálie," uvedl Feltl. První prodejnu švédská společnost Ikea v Česku otevřela v roce 1991 a nyní provozuje dva obchodní domy v Praze a po jednom v Brně a Ostravě. Ve finančním roce 2011, který skončil loni v srpnu, snížila Ikea ČR čistý zisk z 337 milionů korun v roce 2010 na 254 milionů korun. Čtveřici tuzemských obchodních domů Ikea loni navzdory vyššímu počtu zákazníků klesly také tržby, a to o 0,8 procenta na 6,874 miliardy korun

Feltl nastoupil do společnosti Ikea v roce 1992, kdy měl v české pobočce na starost logistiku. Od té doby pracoval v různých funkcích včetně strategického řízení pro východní Evropu, manažera obchodního domu Ikea v Praze na Černém Mostě a zástupce generálního ředitele Ikea pro ČR, Maďarsko a Slovensko. V Itálii nyní Feltl zodpovídá za deset obchodních domů Ikea.

Švédská společnost Ikea má celkem 321 obchodních domů ve 38 státech, přičemž 37 obchodních domů vlastní a provozují držitelé licence mimo společnost Ikea Group. Obchodní domy Ikea ročně evidují zhruba 590 milionů návštěvníků.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK