Česká pojišťovna představila nový produkt Sluníčko

12.02.2004 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Česká pojišťovna přichází na trh s novým  životním pojištěním dětí a mládeže SLUNÍČKO. Vedle standardního pokrytí rizik spojených s životem potomka, nabízí tato novinka …

… navíc možnost volby mezi pojistně spořící či spořící variantou. V průběhu pojištění tak lze dítě více chránit a zároveň spořit nebo naopak více spořit a zároveň chránit.

SLUNÍČKO je moderní produkt, který dítěti zaručuje jistotu a klidnou budoucnost. Vedle možnosti vybrat si mezi více spořící a více rizikovou variantou, umožňuje pojistit na jednu smlouvu až dvě dospělé osoby, zvolit příznivou pojistnou částku nebo si běžně placené pojistné předplatit,“ uvedl náměstek  ČP pro životní pojištění Ivo Foltýn.

SLUNÍČKO chrání dítě pro případ smrti jednoho nebo obou rodičů, pamatuje také na situaci, kdy je rodičům přiznán invalidní důchod - placení pojistného pak přebírá Česká pojišťovna, sjednat lze rovněž  úrazové pojištění. To chrání jak dítě tak pojištěné osoby, které jsou pojištěné společně s ním. Zahrnuje pojištění po dobu nezbytného léčení úrazu, trvalých následků úrazu a pojištění pro případ smrti úrazem. K úrazovému pojištění lze navíc uzavřít tzv. progresivní plnění. Při úrazech s vážnými trvalými následky tak oproti běžnému úrazovému připojištění vzniká nárok až na pětinásobek základního plnění.

Vstupní věk dospělých pojištěných je 16 – 65 let, u dětí je počátek pojištění stanoven od věku 6-ti týdnů. Pojistná doba je 5 - 18 let. Minimální měsíční pojistné je 200 korun. SLUNÍČKO není omezeno jen na rodiče, pojištění může sjednat jakákoli osoba, která chce dítě chránit nebo mu spořit s pojistnou ochranou. Jeho variabilita umožňuje libovolně zvyšovat jak měsíčně placené pojistné tak také pojistnou částku na dožití.

Životní pojištění dětí a mládeže SLUNÍČKO je zaměřeno především na mladé rodiny s dětmi, prarodiče a jiné osoby v blízkosti dítěte, které ho chtějí chránit a zároveň mu spořit. Přestože jde o nový  produkt, má za sebou již dlouhou historii v podobě již desítky let úspěšně prodávaného Sdruženého pojištění dětí a mládeže (SPM).

Tuzemský trh životního pojištění mládeže se vyvíjí podobně jako životní pojištění pro dospělé. Počet uzavřených životních pojistek roste a skladba produktů se přizpůsobuje požadavkům klientů a trhu. Proti trendu stále klesajícího počtu narozených dětí působí skutečnost, že se životní pojištění (včetně dětí a mládeže) stále častěji stává samozřejmostí každé rodiny. V oblasti životního pojištění dětí a mládeže má již několik let převažující podíl Česká pojišťovna, která je s 55% lídrem tuzemského trhu.

Česká pojišťovna spravuje celkově 14,5 milionu pojistných smluv.

Zdroj: Tisková zpráva České pojišťovny

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ