ČSOB Leasing navýšil v loňském roce obrat

12.02.2004 | , Finance.cz
LEASING A SPLÁTKY


Společnost ČSOB Leasing, která je součástí Skupiny ČSOB, navázala i v uplynulém roce na dlouhodobý trend růstu a zvýšila meziročně objem obchodů o 4 %. Celkově společnost v roce 2003 uzavřela 22.654 nových smluv v oblasti leasingu a splátkového prodeje v objemu přes 14,8 miliard korun. Průměrná pořizovací cena majetku na jednu smlouvu přesáhla 659 tisíc Kč.

Největší meziroční nárůst obratu zaznamenala společnost ČSOB Leasing v oblasti splátkového prodeje, což odpovídá vývoji trhu tohoto produktu. Za rok 2003 dosáhly nové obchody společnosti ČSOB Leasing ve splátkovém prodeji výše 1,23 mld. Kč a v porovnání s rokem  2002 vzrostly přibližně o 87 %.

„Těchto výsledků jsme dosáhli i při určité změně spotřebitelského chování obyvatelstva ČR, které stále více směřuje k produktům jako je splátkový prodej či spotřebitelský úvěr. Vedle celkově dosaženého obratu ve výši přes 14,8 mld. Kč bych rád vyzdvihl meziroční nárůst obchodů v komoditě strojů a zařízení o 23 %. Jsem přesvědčen o tom, že za těmito výsledky stojí především naše velmi dobře zvládnutá obchodní strategie a široká nabídka kvalitních služeb,“ komentuje výsledky společnosti pan Josef Rosenkranz, místopředseda představenstva a výkonný ředitel pro obchod společnosti ČSOB Leasing, a.s.

ČSOB Leasing, a.s., je univerzální leasingová společnost s celorepublikovou působností a patří do Skupiny ČSOB. Poskytuje finanční služby pro podnikatelské subjekty i pro fyzické osoby nepodnikatele v oblasti financování dopravní techniky, strojů, zařízení, technologií, investičních celků a výpočetní techniky. Svým zákazníkům nabízí kompletní škálu leasingových produktů včetně financování v EUR a USD, splátkový prodej a operativní leasing včetně full service leasingu. V letošním roce nabízí ČSOB Leasing ve spolupráci s Evropskou investiční bankou a Evropskou komisí projekt výhodného financování investic na podporu malého a středního podnikání. V hodnocení 100 nejvýznamnějších firem ČR, vyhlašované sdružením CZECH TOP 100, obsadila v loňském roce společnost ČSOB Leasing v kategorii ostatních finančních společností první místo.

V žebříčku WebTop100 byly její webové stránky hodnoceny jako šesté nejlepší v ČR. V prosinci 2003 byla udělena společnosti ČSOB Leasing recertifikace dle normy ISO 9001:2000. Kvalitu služeb dokládá ČSOB Leasing certifikátem podle norem jakosti ISO 9001 již od roku 2000. 

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: LEASING A SPLÁTKY