Fincentrum na prodej

05.06.2012 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Jedna z největších finančně-poradenských společností na českém trhu by mohla být na prodej.

Fincentrum, které loni oslavilo desáté výročí od svého založení, se stalo předním hráčem mezi finančně zprostředkovatelskými firmami na českém trhu. Informace, kterou potvrdili dva na sobě nezávislé zdroje blízké Fincentru, by mohla výrazně zahýbat trhem zprostředkovatelských a poradenských služeb v České republice.
 
O této možnosti se na trhu spekuluje již delší dobu. V době stále trvající evropské finanční krize se záměr některým odborníkům jeví jako nepravděpodobný, naproti tomu v české kotlině se hospodářská recese zatím příliš neprojevuje a čas na odprodej by mohl být takzvaně v pravou chvíli. Navíc, v době před zavedením jednotných antidiskriminačních pojišťovacích sazeb a celým zbrusu novým penzijním systémem by se obchod mohl majitelům vyplatit, protože se spekuluje o prodejní ceně v řádech stovek miliónů.

Otázkou zůstává, jak by se společnost s novým vlastníkem postarala o širokou síť svých obchodníků. Velmi pravděpodobné je, že nový vlastník zpřísní pravidla pro obchodní síť a to může znamenat masivní odchod současných obchodníků Fincentra. Již nyní řada z nich končí v jiných poradenských firmách, které pro ně představují mnohem větší jistotu a stabilitu. Další okolnosti odprodeje Fincentra včetně budoucnosti její sítě obchodníků redakce nadále zjišťuje.

Skutečnost, že by se společnost mohla dostat z rukou stávajících majitelů, jsme ověřovali u tiskového zástupce Fincentra  Miroslava Beneše. Podle jeho slov však společnost Fincentrum v tuto chvíli o prodeji s nikým nejedná a ani se o ní v žádném případě neuvažuje.

Autor článku

aktualita  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU