Závod Gambro v Přerově přerušil výrobu kvůli zemětřesení v Itálii

06.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Přerov 6. června (ČTK) - Přerovský výrobce zdravotní techniky Gambro Czech Republic musel minulý týden dočasně přerušit výrobu kvůli zemětřesení v Itálii. Firma s tisícovkou zaměstnanců přišla o dodávky materiálu ze sesterského závodu v italském městě Medolla, který zemětřesení postihlo. ČTK to dnes řekla personální ředitelka Gambro Czech Republic Bohdana Jemelková.

Firma musela dočasně pozastavit provoz 29. května. To, kdy výrobu obnoví, zatím není jasné. "Vzniklé skutečnosti průběžně vyhodnocujeme a snažíme se situaci co nejdříve plně vyřešit. Našim cílem teď je, udělat vše pro to, aby se minimalizoval případný dopad na naše zákazníky," uvedla Jemelková.

Společnost Gambro Czech Republic zaměstnává 1000 lidí. "I při přerušené výrobě nadále pracují technicko-hospodářští zaměstnanci a zaměstnanci oddělení údržby, doma jsou zaměstnanci pracující ve výrobě," řekla personální ředitelka.

Při vyplácení mezd pracovníkům, kteří nechodí do práce, se firma bude podle ní řídit platnou legislativou. Podle zákoníku práce jim náleží minimálně 80 procent průměrné mzdy.

Přerovský závod Gambro Czech Republic vyrábí hadičkové systémy a příslušenství dialyzačních souprav. Patří do nadnárodního koncernu Gambro.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK