ÚOHS: Agel může koupit distributora očkovacích látek Avenier

07.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 7. června (ČTK) - Společnost Agel může koupit distributora očkovacích látek Avenier. Spojení firem povolil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). ČTK to řekl místopředseda úřadu Michal Petr. Rozhodnutí je pravomocné. Spojení firem nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, uvedl Petr.

ÚOHS ve správním řízení posuzoval zejména dopady fúze na distribuci očkovacích látek a na poskytování služeb týkajících se dobrovolného očkování.

Na trhu distribuce očkovacích látek pro veřejný trh a pro privátní trh i v oblasti poskytování konzultačních služeb a aplikace očkovacích látek podle úřadu nehrozí narušení hospodářské soutěže. "A to ať již z důvodů nízkých tržních podílů či přítomnosti početné skupiny konkurenčních subjektů na trhu," uvedl Petr.

Společnost Agel ovládaná miliardářem Tomášem Chrenkem provozuje v Česku 11 nemocnic především v Moravskoslezském a Olomouckém kraji a několik dalších zdravotnických zařízení. Zaměstnává zhruba 8000 zaměstnanců a ročně ve svých zdravotnických zařízeních ošetří přes dva miliony pacientů.

Avenier, a.s., působí od roku 2007 v oblasti očkování a patří mezi největší distributory očkovacích látek v ČR. Je také provozovatelem rozsáhlé sítě očkovacích center v krajských i některých okresních městech. Poskytuje také odborné konzultace.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK