Soud prohlásil konkurz na majetek okenářské firmy Euro - Jordán

15.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 15. června (ČTK) - Krajský soud v Brně prohlásil konkurz na majetek okenářské firmy Euro - Jordán z Podivína na Břeclavsku. Rozhodnutí soudu je už pravomocné, zjistila ČTK z insolvenčního rejstříku.

Insolvenční řízení s firmou začalo v únoru. Návrh podala Komerční banka a později také polská společnost Okna rabien. Dohromady okenářská firma oběma navrhovatelům údajně dluží asi 30 milionů korun. Pohledávky ale přihlašují i další věřitelé. Většinou jde o částky v desítkách tisíc korun.

Euro - Jordán už loni čelila několika insolvenčním návrhům, některé podala firma na sebe sama, ale soud je vždy zamítl. Návrhy podle soudu nesplňovaly požadované náležitosti. Chyběla například úplná a určitá "tvrzení" o pohledávkách věřitelů.

Poprvé se na soud obrátila Euro - Jordán loni v květnu. Tehdy zaměstnávala 227 lidí a tvrdila, že je předlužená. Její návrh ale podle soudu obsahoval nedostatky.

Firma například tvrdila, že výše jejích závazků převýšila hodnotu majetku. Celkem své dluhy vyčíslila na 206,9 milionu korun. Podle soudu ale z přehledu majetku firmy vyplývala jeho hodnota 207,7 milionu korun. Insolvenční návrh společnost Euro - Jordán podala poté ještě několikrát a vždy se stejným výsledkem. Krajský soud v Brně jej odmítl.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK