Automobilka Hyundai začala vyrábět model i30 kombi nové generace

15.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Nošovice (Frýdecko-Místecko) 15. června (ČTK) - Automobilka Hyundai zahájila dnes v Nošovicích na Frýdecko-Místecku výrobu modelu Hyundai i30 kombi nové generace. Tato verze navazuje na pětidveřový hatchback i30, jehož výroba začala v lednu. Automobilka chce letos vyrobit přibližně 127.000 kusů modelu i30 obou verzí, z nichž na kombi připadne asi 25.000, tedy zhruba 20 procent. ČTK o tom informoval mluvčí automobilky Petr Vaněk.

"Kombi sdílí s kratší verzí nejen motory - benzínové a naftové agregáty o objemu 1,4 a 1,6 litru, ale i platformu a podvozek, takže kabiny pro cestující jsou prakticky totožné. Kombi má ale o 185 milimetrů delší záď, která dává zavazadlovému prostoru nadprůměrných 528 litrů v základní konfiguraci," popsal Vaněk. Ve verzi kombi zůstanou zachovány volitelné prvky výbavy, jako je proměnlivý posilovač řízení nebo adaptivní světlomety s natáčením světelného paprsku do zatáčky.

Cenu automobilu chce firma oznámit v úterý v Praze. Nový vůz slavnostně odhalí veřejnosti 22. června v Ostravě.

Mluvčí uvedl, že od začátku výroby modelu i30 nové generace si tento vůz objednalo již více než 60.000 zákazníků v 50 zemích Evropy, Blízkého Východu a severní Afriky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK