Registr vozidel od rána funguje, zatížení ale není maximální

27.07.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Registr vozidel dnes od rána funguje. Na řadě jeho pracovišť ale není úřední den, takže zatížení systému není maximální. Do dnešního dne dal premiér Petr Nečas ministru dopravy Pavlu Dobešovi termín k odstranění závad v provozu registru. Pokud dnes nebude registr fungovat spolehlivě, bude muset ministr vládu opustit.

 

V Praze úředníci zpracovávají takzvaná hromadná podání od zprostředkovatelů z předchozích dnů a pracovní doba je prodloužena do 15:00. ČTK to sdělila mluvčí pražského magistrátu Tereza Králová.

Na registru českobudějovického magistrátu čeká na odbavení více než stovka lidí, běžně jich tam bývá po ránu kolem třiceti. "Program není funkční od jeho spuštění, jestli bude, v uvozovkách, funkční, tak to bude spočívat v tom, že neklekne, ale to neznamená, že odbavíme víc lidí, nebo že lidi budou víc spokojení, úředníci méně unavení," řekl ČTK vedoucí oddělení Ladislav Hostěnský. "Pokud mám program, který mě nechá udělat polovinu žádostí, než jsem byl schopen zpracovávat dřív, tak ten systém funkční není," dodal.

V Pardubicích registr funguje bez větších potíží. Podle vedoucího odboru dopravy pardubické radnice Vladimíra Bakajsy je ale systém ve srovnání s předchozím stále pomalejší. Dříve mohl pracovník registru zvládnout za hodinu tři nejdelší úkony, nyní stihne jen dva.

Po čtvrteční zkoušce dnes znovu začal fungovat registr vozidel v České Krumlově. Vedení radnice ho tam ve středu kvůli opakujícím se potížím až do odvolání zavřelo, aby tam lidé zbytečně nečekali. "Včera, kdy nebyl úřední den, jsme systém vyzkoušeli a šel, dnes jsme zapnuli počítače a zatím funguje," řekl odboru dopravy František Troják.

V Kostelci nad Orlicí běžel krátce po 8:00 hodině registr bez omezení. "Systém funguje, dokonce bych řekl, že se jeho činnost v určitých fázích oproti minulým dnům zlepšila. Žadatele odbavujeme průběžně, žádná fronta se tady netvoří," řekl ČTK Vlastimil Hlach z tamní radnice. Podobná situace je v Karlových Varech. "Systém začal fungovat ve čtvrtek a také dnes je téměř vše v pořádku. Snad už to vydrží," řekla vedoucí odboru Lenka Kůsová. Registr funguje bez závad i v Jihlavě.

Nový registr vozidel od svého spuštění 9. července s výjimkou tohoto čtvrtka každý den kolaboval. Pokud fungoval, tak zápasil s řadou problémů.

Autor článku

aktualita

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK