Inovacentrum ČVUT buduje své pobočky i na pracovištích ČVUT ve Středočeském kraji

27.07.2012 | , ČVUT
STUDENT


Za téměř 34 mil. korun z OP VaVpI budou v rámci projektu s názvem InovaNET během let 2012 – 2015 vybudovány pobočky centra technologického transferu při ČVUT i na středočeských univerzitních pracovištích.

Zaměstnanci Inovacentra ČVUT tak budou mít možnost mapovat nejnovější technologie vhodné ke komercializaci přímo na Fakultě biomedicínského inženýrství (FBMI) a v budoucím Univerzitním centru energeticky efektivních budov (UCEEB) na Kladně. Svou pobočku zřídí Inovacentrum také v Roztokách u Prahy při Centru vozidel udržitelné mobility (CVUM). Pracovníci Inovacentra budou na těchto pracovištích zjišťovat stav aplikačního potenciálu dosavadních výsledků vědeckého výzkumu a připravovat jejich komercializaci pro domácí i mezinárodní trh. Síť regionálních kanceláří Inovacentra podstatně zvýší šance, že se technologie vzniklé na odloučených pracovištích ČVUT dostanou do praxe.

V rámci projektu InovaNET budou proškoleny specializované týmy, které budou potom na regionálních pracovištích Inovacentra působit.


Inovacentrum ČVUT je nefakultní součástí Českého vysokého učení technického a slouží jako centrála pro zprostředkování spolupráce mezi firmami a vědeckovýzkumnými pracovníky na univerzitě. Inovacentrum vzniklo v roce 2010 sloučením dvou svých předchůdců, Centra pro spolupráci s průmyslem Fakulty elektrotechnické a Technologického a inovačního centra ČVUT. Pod správu Inovacentra patří také podnikatelský inkubátor ČVUT. Centrum má 12 stálých zaměstnanců a řadu externích spolupracovníků. V roce 2011 realizovalo Inovacentrum 32 projektů spolupráce s průmyslem v celkové hodnotě přes 10 milionů korun, uspořádalo 8 diskuzí u kulatého stolu mezi zástupci průmyslových podniků a univerzity, uspořádalo mezinárodní konferenci pro 177 účastníků a vydalo 2 profilové časopisy.

Autor článku