MetLife Amcico dokončila v ČR převzetí životní pojišťovny Aviva

01.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Pojišťovna MetLife Amcico dokončila převzetí životní pojišťovny Aviva na českém trhu. MetLife o tom dnes informovala ČTK. Akvizicí se MetLife stává sedmou největší pojišťovnou na českém trhu v kategorii životního pojištění. Zahájení transakce bylo oznámeno 30. ledna 2012.

 

"MetLife působí ve střední Evropě více než 22 let a tento region je pro nás z tržního pohledu strategický," uvedl prezident MetLife pro Evropu, Střední východ a Afriku Michel Khalaf.

 

Aviva životní pojišťovna měla koncem loňského roku na českém pojistném trhu podle údajů České asociace pojišťoven tržní podíl 0,8 procenta. MetLife Amcico držela 1,6 procenta.

 

Aviva je šestá největší pojišťovací společnost na světě. Má 45 milionů zákazníků v Evropě, Severní Americe a Asii. Těžiště činnosti skupiny spočívá v poskytování služeb v životním a neživotním pojištění a správě fondů. Je největším pojistitelem ve Velké Británii a předním poskytovatelem životního pojištění a penzí v Evropě.

 

Amcico pojišťovna vznikla na podzim 1992 jako jedna z prvních univerzálních pojišťoven se stoprocentní zahraniční kapitálovou účastí v ČR pod názvem První americko-česká pojišťovna. Veřejnosti byla na trhu představena pod značkou AMCICO. V roce 2002 oddělila část všeobecného pojištění a stala se výlučně životní pojišťovnou. Od listopadu 2010 se pojišťovna stala součástí americké pojišťovny MetLife. V ČR poskytuje životní a úrazové pojištění pod obchodní značkou MetLife Amcico.

 

MetLife je předním světovým poskytovatelem pojištění a programů zaměstnaneckých výhod s 90 miliony zákazníků ve více než 50 zemích světa. Prostřednictvím dceřiných a přidružených společností zaujímá vedoucí postavení na trzích v USA, Japonsku, Latinské Americe, Tichomoří, Evropě a na Středním východě.

 

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK