Grandhotel Pupp K. Vary vloni zvýšil zisk na 14,1 milionu korun

08.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Karlovy Vary 8. srpna (ČTK) - Grandhotelu Pupp Karlovy Vary se daří druhou sezonu po sobě, když za loňský rok vykázal zisk po zdanění přes 14,1 milionu korun. Meziročně ho tak zvýšil o přibližně dva miliony korun. V roce 2009 byl přitom ve ztrátě kolem 16,6 milionu korun. Využití pokojů v roce 2011 vzrostlo meziročně o šest pct na více než 50 procent. Dnešní valná hromada společnosti schválila zúčtování hospodářského výsledku ve prospěch nerozděleného zisku.

Celkové výnosy Grandhotelu Pupp loni vzrostly o 17,5 milionu korun na asi 275,2 milionu korun. Z toho za prodej služeb utržil Pupp kolem 255,1 milionu Kč. Ze služeb bylo nejlukrativnější ubytování s výnosy přes 100 milionů Kč a meziročním nárůstem o zhruba 8,6 milionu korun. Za jídlo utratili hosté Puppu téměř 93,1 milionu Kč, v porovnání s předchozím rokem to bylo pouze o 300.000 Kč méně. Loňské vyšší výnosy ze služeb souvisely zejména s větší návštěvností grandhotelu.

Ze současného vývoje zatím vyplývá, že v zisku bude Pupp i letos. Za šest měsíců se pohyboval zisk kolem šesti milionů korun a byl skoro o milion vyšší než v roce 2011. Zvláště květen byl z hlediska návštěvnosti úspěšný a počet hostů v porovnání s minulým rokem až o 20 procent vyšší, podotkla generální ředitelka hotelu Andrea Pfeffer-Ferklová. Pupp, původně rozdělený na luxusní pětihvězdičkovou část a Parkhotel se čtyřmi hvězdičkami, je od letoška uváděn jen jako grandhotel s pěti hvězdičkami.

Grandhotel Pupp přichází letos s řadou novinek, mezi nimiž je obnova části pokojů a výstavba nového balneoprovozu. Modernizace 17 pokojů je asi za devět milionů korun. Vybudování balnea bude stát kolem 180 milionů korun a Pupp na tuto akci získal dotaci Evropské unie 45 milionů korun. Balneoprovoz a bazén vzniknou v zadním traktu hotelu. První etapa prací začala v lednu, druhá v červenci po skončení filmového festivalu. Termín dokončení je stanoven na duben příštího roku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK