Bezděk opustil NERV, stěhuje se na Slovensko

14.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ekonom Vladimír Bezděk ukončil své členství v Národní ekonomické radě vlády (NERV). Důvodem je jeho profesní působení na Slovensku, kam se i s rodinou přestěhoval. ČTK o tom dnes informoval tiskový odbor vlády.

 

Rezignaci projednala na svém jednání ekonomická rada 13. srpna. Po jeho odchodu tak má NERV 14 členů. "V současnosti není určen žádný náhradník za odcházejícího člena NERV Bezděka," uvedl tajemník NERV David Havlíček.

 

Bezděk se dlouhodobě zabývá problematikou penzijní reformy. Jeho přínos v poradním sboru ocenil i premiér Petr Nečas. "Výstup pracovní skupiny NERV pro důchodovou reformu byl jedním z důležitých podkladů pro vytváření vládní koncepce reformy penzí," uvedl Nečas.

 

Bezděk v minulosti působil například v České národní bance, Aegon Pojišťovně, či Aegon Penzijním fondu. Koordinátorem přípravy podkladů pro rozhodování o důchodové reformě byl již v období 2004 až 2005.

 

Ekonomická rada obnovila svou činnost před dvěma lety s cílem pomoci vládě nalézt optimální podobu reforem. NERV se také podílel například na Strategii mezinárodní konkurenceschopnosti ČR na roky 2012-2020.

 

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK